Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Search Engine Optimization (SEO)

Έχει γίνει μόδα πια, όσοι ασχολούνται με το internet - ειδικοί και μή ειδικοί - να αναφέρονται στο SEO. Τί είναι όμως αυτό που ακούμε τόσο συχνά;

Το Search Engine Optimization (SEO) περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες & τεχνικές που υλοποιούμε με στόχο την εμφάνιση του web site σας σε μια υψηλή θέση στα φυσικά αποτελέσματα (οργανικά) των μηχανών αναζήτησης. Η διαδικασία είναι γνωστή και ως βελτιστοποίηση web site.

Τα φυσικά αποτελέσματα για οποιαδήποτε αναζήτηση εμφανίζονται στα αριστερά της σελίδας που επιστρέφει η μηχανή αναζήτησης. Αφού έχουμε πετύχει τις θέσεις που θέλουμε για συγκεκριμένες λέξεις και φράσεις, οι ενέργειες εστιάζονται στην διατήρηση αυτής της κατάταξης σε βάθος χρόνου.

Η δυσκολία στο SEO έγκειται στο ότι αποτελεί μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, μελέτη & ξεκάθαρη στρατηγική, απαιτώντας τη συμβολή ενός εξειδικευμένου συνεργάτη. Στο χώρο αυτό παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες Search Engine Marketing, εξασφαλίζοντας την μέγιστη απόδοση των χρημάτων σας.

Τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζονται είναι τα εξής:

  • Συνεχή ροή στοχευμένων επισκεπτών στο web site σας. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες ενδιαφέρονται άμεσα για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε οπότε αυξάνονται και οι πιθανότητες να αγοράσουν.
  • Σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας του εταιρικού web site και συνεπώς της αναγνωρισιμότητας της επιχείρησης.
  • Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με άλλες μορφές on-line διαφήμισης (π.χ. banner campaigns, ppc advertising) αφού τα φυσικά αποτελέσματα δεν αποτελούν διαφημίσεις και θεωρούνται πιο αξιόπιστα από τους χρήστες.
  • Μείωση του κόστους προσέλκυσης νέων πελατών σε σχέση με κάθε άλλη ενέργεια e-marketing.
  • Μακροχρόνια αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου